Vive Workshop | Organic Farmhouse Kitchen
351237
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-351237,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Organic Farmhouse Kitchen

Project Description

This kitchen was dark, dated, and not functional so we redesigned it to open it up and help it function for the family of five.

We decided to open up the wall between the existing kitchen and formal dining room to create a large kitchen. We also removed the load bearing wall between the kitchen and family room to allow for more light and give the area a better flow. A large island that seats the entire family stretches across the kitchen. The two columns that take the place of the wall line up with the island, and a large wooden beam that coordinates with the vent hood runs the length of the kitchen to give the impression of separation from the family room.

The homeowners wanted a timeless kitchen that was mostly white, but that had an “organic and farmhouse” feel. They had a a sliding barn door with a diagonal trim piece, in their family room, that we took inspiration from for the island detail. The combination of white and wood grain always feels so balanced and timeless. Details like the vintage runner, patterned wallpaper on the back of the glass cabinets, and greenery added to the organic feeling.

Project Details
Category

Full Service

Tags
design, kitchen, reno
Previous
Next